Български (България)English (United Kingdom)
Кънчо Стойчев е избран за президент на Gallup International Association

GIA confference В Атина се състоя 70-тата конференция на Gallup International Association, най-старата и престижна, както и най-голямата независима верига за изследване на общественото мнение в света.

За 6-ти след  Д-р Джордж Галъп президент единодушно бе избран българският социолог Кънчо Стойчев.

С това организацията гласува доверие на неговата концепция за бъдещото развитие на изследванията на глобалното обществено мнение. Ръководеният от Стойчев международен екип разработва иновативен метод за глобална представителност  през регионален подход. Подходът прави възможно световна извадка под 20 000 души да създава глобална карта на общественото мнение. Това е три-четири пъти по ефективно от сегашната стойност на глобално изследване.

В Gallup International Association членуват над 80 страни, с общ оборот компаниите над 0,5 милиарда евро.

Г-н Стойчев (роден 1960 г.) е пионер в изследвания на общественото мнение в Юго-Източна Европа и специално по теория на социалните трансформации. Кавалер е на Френския Орден на Почетния легион.

През последните години г-н Стойчев живее в село Зорница, където като хоби се занимава с екологично земеделие и винопроизводство, а също стопанисва „Зорница Фемили Естейт“.

GIA confference