gallup_wingia_logo

Български (България)English (United Kingdom)
Начало Публикации
Публикации

Религиозността преобладава по света
Понеделник, 10 Април 2017 10:57

win gallup_12345В навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово водещата глобална изследователска асоциация УИН/„Галъп интернешънъл“ публикува данни от световно сравнително изследване в 68 държави за нивата на религиозност, както и за вярванията по света. По-надолу в това съобщение са подробни таблици по двата въпроса – но демографски групи и по държави в азбучен ред.

62% от хората по света се определят като религиозни, 25% се определят като нерелигиозни, 9% избират опцията атеисти, а останалите не могат да отговорят.

Това показва световно сравнително изследване на водещата глобална изследователска асоциация УИН/„Галъп интернешънъл“, проведено сред повече от 66 хиляди души в 68 страни по целия свят. Дейността на световната асоциация у нас се е представена от нашата агенция.

Има видима взаимна връзка между религиозността и вярванията от една страна и социалнодемографските характеристики, като възраст, доход и образователно ниво – от друга. Като цяло, колкото по-високи са доходът и образованието, религиозността е по-малка.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 205