Български (България)English (United Kingdom)
Отношението на българите към мажоритарното гласуване в последните месеци. Дългосрочни тенденции на доверието в банковата система
Сряда, 14 Юни 2017 07:24

Gallup LogoПоловин година след провеждането на Националния референдум, делът на подкрепящите въвеждането на мажоритарна избирателна система остава значителен – 56%, но е чувствително под нивата от около 80%, които се регистрираха преди референдума. Негативните отговори трайно са се увеличи – от 6% през есента до 17% през месец май. Явно развилата се след референдума кампания за пояснение на потенциалните негативи на мажоритарния вот е повлияла. 

продължава>
 
Усещане за религиозно, културно и расово равенство
Петък, 26 Май 2017 06:16

parvislide1 Мнозинството от хората и мнозинството от страните (общо 66), изследвани от Световната асоциация „Галъп интернешънъл“, смятат, че не съществува превъзходство на едни раси, религии или култури над други раси, религии и култури. Въпреки това, в чувствителен дял изследвани страни общественото мнение по този въпрос е разделено.

Това показват данните от 40-ото юбилейно издание на глобалното допитване на Световната асоциация «Галъп интернешънъл». Изследването е ежегодна традиция, инициирана и проектирана под председателството на д-р Джордж Галъп през 1977 г. Тази година то бе проведено в 66 страни по целия свят.Подробности за методиката, както и графики и таблици, виж по-надолу в тескта.

продължава>